18. feb, 2018

Vriendschap is een zone zonder gevaar

Vriendschap hoort bij een mens, het is iets diep en fundamenteel menselijk. Vriendschap kent vele gezichten: van vage kennis tot diepste zielsverwant. Wat al deze soorten vrienden met elkaar delen : ze geven jou de kans om je te ontwikkelen.

Vriendschap betekent misschien wel dat je elkaar geen buikpijn bezorgt. Je velt geen harde oordelen.Je accepteert de ander precies zoals hij of zij is.Je hebt handige vrienden aan wie je iets hebt en voor wie je zelf ook iets kunt betekenen. Met een andere groep vrienden gaat het om gezamenlijk genieten, muziek, film, vakantie of sporten.

Er is nog een hoger niveau van vriendschap en dan gaat het 'nergens om' . Je geeft om elkaar, gewoon omdat je om elkaar geeft. Het doel is samen spiritueel groeien. Juist als iemand niet precies hetzelfde is, werkt dat. Als je van iemand houdt die anders is dan jijzelf en die ook niet van plan is, of in staat is, zichzelf aan te passen aan jouw smaak, en je blijft van die persoon houden, dan moet je je hart wel wijder open zetten. En zo' n wijdopen hart is het spirituele doel van het leven.