Wat bezielt je?

13. sep, 2019

Als je het goede geheimhoudt, dan plaats je het in quarantaine. Dan ben je geen voorbeeld voor anderen meer. Uitkomen voor het goede betekent niet dat je jezelf op de borst moet kloppen. In de Bergrede waarschuwde Jezus zijn volgelingen voor het laatste maar pleitte voor het eerste: 

'Jullie zijn het licht in de wereld. Een stad die boven op een berg ligt, kan niet verborgen blijven. Men steekt ook geen lamp  aan om hem vervolgens onder een korenmaat weg te zetten, nee, men zet hem op een standaard. Zo moet jullie  licht schijnen voor de mensen opdat ze jullie goede daden zien...'

13. sep, 2019

De Gulden leefregel kent twee varianten:

De positieve: ' Behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden'

De negatieve: ' Wat gij niet wilt dat u geschiedt,  doet dat ook een ander niet.'

- Confucius

7. sep, 2019

The reason for evil in the world is that people are not able to tell their stories.

- C.Jung

---

Waking up begins with saying am and now.

- Isherwood

4. sep, 2019

.....De vrouw was vaker moe dan ik. Als ze bukte om een anemoontje te plukken, hoorde ik dat het haar moeite kostte. Ze zuchtte als er een boom in de weg stond of een luipaard op haar weg kwam. Als ze door een vlakte van varens waadde en haar armen omhooghield alsof de varens water waren, was het alsof ze de wind hielp met blazen, en als ze op haar rug de rivier overzwom of als haar voeten wegzakten in de mulle aarde, dan liet ze horen hoe diep het was onder haar.

Ze aapte na wat ik deed, ze liep naast me of achter me aan, maar ik wist nooit of het van harte was. Misschien nam ze liever een andere weg. Ik vroeg haar of ze ergens anders wilde zijn. Ze zette haar handen op haar heupen en schudde haar hoofd. Om zoveel ernst had ik niet gevraagd. 'Wat scheelt er dan? zei ik. Ze zei dat ze het allemaal te weinig vond. 'Te weinig?' zei ik. 'Ja', zei ze. 'Ik mis het een en ander.

- Bart Moeyaert   Het paradijs

4. sep, 2019

Hetkwade laat zich niet vernietigen omdat het een deel van ons bestaan is om het goede aan het licht te brengen.

-Hildegard van Bingen