Scheppen

Het menselijk vermogen tot scheppen. Mensen scheppen prachtige dingen: kunst, architectuur, muziek, literatuur. Mensen zijn scheppers, creators, makers. Mensen maken niet alleen dingen, maar scheppen ook hun eigen leven, hun gezondheid, hun relaties, hun geluk. Het is ook waar dat veel mensen liever 'slachtoffer' zijn van hun eigen leven, dan de schepper ervan.

Pijn, verdriet en ziekte zijn ogenschijnlijk beter te dragen als het je wordt aangedaan, als je daar geen aandeel in lijkt te hebben, dan wanneer je daar zelf verantwoordelijk voor bent. En misschien is het zelfs wel zo dat veel mensen ook gemakkelijker geluk, gezondheid en overvloed ontvangen als het hen 'overkomt', dan wanneer ze het zelf hebben gecreeerd. We durven nauwelijks trots te zijn op wat we zelf in ons leven scheppen.

Het menselijk vermogen tot scheppen

Dit is het vermogen om zelf je eigen lichaam gezond te maken door gezonde voeding, gezonde keuzes, gezonde overtuigingen en een liefdevolle omgang met jezelf. Het vermogen om geluk uit te nodigen door oude pijn en verdriet los te laten. Mensen zijn tot oneindig veel meer in staat dan ze zelf weten. 

Ik schep mijn eigen bestaan, mijn eigen gezondheid, mijn eigen lot. Mijn dagelijks leven, mijn uiterlijke omstandigheden zijn de weerspiegeling van de keuzes die ik maak, de mensen waar ik mee omga, het voedsel dat ik eet, de gedachten die ik koester, de beelden die ik toelaat. En als daar iets in verandert, verandert mijn leven.

Let op de patronen in je leven, let erop en ga er actief mee aan de slag. Het is niet altijd makkelijk om te erkennen dat je eigen leven je creatie is. Maar het goede nieuws is: je kunt het dus ook veranderen. Oefen met scheppen, met veranderen, met manifesteren en ontdek het geheim.

Er spelen veel factoren en het proces van manifesteren nodigt je uit om diep in je ziel te gaan en jezelf radicaal eerlijk onder ogen te komen. Veel plezier en kracht ook op de momenten dat je het plotseling niet meer begrijpt.