Inzicht

Inzicht heeft met intuïtie te maken, het is letterlijk het zicht naar binnen.
Het valt je opeens in, en je voelt: hier moet ik echt iets mee. Inzicht is je gids, het biedt je de mogelijkheid te zien wat er al ligt, alleen had je het al die tijd nog niet opgemerkt. Het komt vanzelf wanneer de tijd rijp is. Het is het geschenk van de kracht die zorgt dat alles in elkaar past.

Voorgevoel, intuïtie

Mensen die hun intuïtie omarmen, kunnen:
- gebeurtenissen van tevoren aanvoelen, zien of weten
- bij voorbaat al weten hoe te handelen, zonder duidelijke reden.
Olifanten die al weggaan, omdat er een tsunami in aantocht is. Iemand die een flits van een auto-ongeluk ziet en zijn auto op de vluchtstrook zet. Het zijn vormen van intuïtie. We hebben dit allemaal al. Luisteren we ernaar, dan worden we vaak bevestigd dat we het goed voorvoeld hadden.
Succesvolle zakenmensen hebben dit vermogen sterk ontwikkeld. Het 'goede gevoel', het gevoel dat je in je buik hebt wanneer iets wel of niet goed voelt. Denk maar aan het kopen van een huis. Het is een enorme beslissing. Maar uiteindelijk beslissen we tot het kopen van een huis , omdat het 'goed voelt'.

Mensen twijfelen vaak aan hun voorgevoelens. Dat heeft iedereen.  De Chinezen hebben hiervoor een spreekwoord: 'Je baart twee zonen. De eerste zoon is intuïtie. De tweede zoon is twijfel. Dat betekent dat we altijd een ingeving krijgen van onze intuïtie en dat daarna onmiddellijk twijfel in ons hoofd komt, in ons denken. De grote kunst van het leven is: Vertrouw je intuîtie en omarm je twijfels!

Afhankelijkheid

Verwaarlozing van de eigen ontwikkeling door afhankelijkheid van iets buiten u betekent verzwakking van de eigen natuur. Dat wat we aan de ene kant winnen, verliezen we aan de andere kant. We hebben horloges, maar we hebben het vermogen verloren om zelf te zien hoe laat het is. Ook laten we anderen voor ons denken. We vertrouwen erop dat zij alles goed overdenken, dat ze er vorm aan geven, en dan vertrouwen we op wat er is gecreëerd. Degene die creëert wordt steeds capabeler en degen die afhankelijk is wordt steeds afhankelijker.

Spiritueel onderscheidingsvermogen

Het intuïtieve vermogen, is het vermogen van de geest om tot in de werkelijkheid door te dringen. Dit is 'het oog van de ziel' waarover de mystici schreven. Met behulp ervan lazen mensen de Akasha-kronieken en blijven ze die lezen. We kunnen er dingen mee waarnemen die op afstand gebeuren, of toekomstige gebeurtenissen met de snelheid van het licht voorzien.

Het doet zich soms aan ons voor bij een aardbeving of een andere extreme gebeurtenis. Toekomstige gebeurtenissen werpen hun schaduw vooruit. Alles gebeurt eerst op hogere niveaus; dan treedt hier reflectie op. Het functioneert in de periode tussen bewustzijn en vorm.