1. sep, 2017

Uit de symbolische gevangenis

De vrouw van nu is aan het veranderen. Ze begint zichzelf te worden. Daarmee komt haar eigen waarheid naar boven. Door dit vrouwenverhaal wordt ook de man geraakt. De man is dagelijks in verbinding met de veranderende vrouw. De man verandert noodgedwongen mee. En dat is ook goed.

De vrouw leefde lang in een kleine maar ook beschermde wereld. Alles ging er op tijd. Er werd tot op zekere hoogte goed voor je gezorgd. Het was een kleine wereld maar ook goed geregeld. 

Nu kom je vrij na een leven van gevangenschap. Weet je dan welke kant je uit zult gaan? Ben je doodsbang voor alles wat je nog niet kent. Wil je proeven van al het heerlijks dat je neus voorbij is gegaan?

Veel vrouwen zijn de laatste jaren die symbolische gevangenis uitgekomen. Velen daarvan zijn nog zoekende in de ruimte die de vrijheid ons biedt. Wat jouw weg is weet jij alleen zelf. Zoek je eigen antwoorden vanuit je eigen kracht, vanuit je eigen innerlijke stem, vanuit je geloof en vertrouwen en vanuit je nooit ophoudende levenslust en doorzettingsvermogen, dat bergen kan verzetten en muren kan breken. Als het maar op weg naar je zelf is.