17. jul, 2016

Keuzevrijheid

De menselijke ervaring geeft ons de mogelijkheid te denken dat we vaak geen keuze hebben en er van alles op ons pad komt waarmee je het maar moet doen. Feitelijk is het het tegenovergestelde. Als ziel houd je op elk moment de mogelijkheid om alles aan te passen. Er varingen worden telkens opnieuw aangeboden tijdens het leven en zullen al naar gelang de angst- of liefdereactie niet opnieuw of juist wel weer worden aangeboden. Durf veel!

Mensen die kiezen voor spirituele groei zijn zich veel bewuster van deze subtiele verschillen en zullen hun best doen om te luisteren naar hun hart, de zetel van de ziel. Ze zullen ervoor kiezen meester te worden over zoveel mogelijk ervaringen zodat geboden keuzes steeds gemakkelijker  uit liefde gemaakt kunnen worden. Dit heeft als resultaat meer innerlijke rust en een beter overzicht van je hartewensen en meer inzicht in de eigen zieledoelen en opties.

Je ziel spreekt tot je via je fysieke, emotionele of mentale gesteldheid. Je hebt vaak meerdere keuzes in elke situatie. Allereerst is daar de vraag, wil ik wel of niet een keuze maken? En elke keuze die je vervolgens maakt betekent dat je kiest uit twee paden. Een pad van liefde en een pad van angst.

Wat wil je zielsgraag?